Ένα από τα βασικότερα προβλήματα σε μια ιστοσελίδα WordPress είναι ο χρόνος της συνολικής φόρτωσης της. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με την αργή φόρτωση ιστοσελίδας WordPress. Όντας στον κόσμο του broadband, σε κανέναν δεν αρέσουν οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής σχετικοί με την περιήγηση και όλοι μας έχουμε κλείσει καρτέλες ιστοσελίδων στον περιηγητή μας για αυτόν τον λόγο, μη δίνοντας την ευκαιρία της παρουσίασης συνήθως μετρίων project αλλά αρκετές φορές και «καλών που χαραμίζονται!»

Τι γίνετε όμως όταν ενώ έχουμε φροντίσει για το – κατά προσωπική άποψη – καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (σωστά μεγέθη φωτογραφιών, enterprise level hosting κ.α.) και η ταχύτητα φόρτωσης παραμένει σε μη αποδεκτό επίπεδο;

Παρακάτω, θα δούμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για να μετρήσουμε την ταχύτητα / απόδοση της ιστοσελίδας μας, να διορθώσουμε σημαντικά λάθη στον κώδικα και στην ταχύτητα φόρτωση του, να αναλύσουμε τον TTFB (time to first byte), καθυστερήσεις στην φόρτωση javascripts, καθυστερήσεις του διακομιστή κ.α

1. Google’s Page Speed Insights

google_pagespeed

Το PSI είναι μια web-based εφαρμογή της εταιρίας Google, η οποία κυκλοφορεί και σε extension για τον αντίστοιχο περιηγητή της ίδιας εταιρίας, Google Chrome.

Aναλύει την απόδοση της ιστοσελίδας σας κάτω από συγκεκριμένα τεστ πρακτικών εγκεκριμένα από την Google (ένα σύνολο κανόνων για τη βέλτιστη απόδοση front-end). Είναι ένα αρκετά εύχρηστο εργαλείο και περιλαμβάνει ακόμα και μια δεύτερη κατηγορία αποδόσεων για κινητές συσκευές. Καθοδηγεί τον χρήστη, εμφανίζοντας όλα τα αδύναμα στοιχεία του website του, αλλά και του User Experience αυτού!

2. Pingdom Tools

pingdom_tools_online_test

Βασισμένο σε web-based εφαρμογή με focus στο loading time και επιλογή χώρας από την οποία θα διεξαχθεί το τεστ.

Κατά την γνώμη μας, το καλύτερο ελεύθερο εργαλείο αυτή τη στιγμή. Μετράει την ταχύτητα του ιστότοπου σας και σας βοηθάει να διορθώσετε υψηλούς χρόνους απόκρισης παρέχοντας αναλυτική λίστα με όλα τα elements φόρτωσης, αναλυτικά.

Μπορείτε να κάνετε debugging για καθυστερήσεις που προέρχονται από τον server σας, cdns, databases, αιτήματα DNS κ.α.

3. Which loads faster? (link down)

whichloadsfaster

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτηθήκαμε εάν ένα website φορτώνει γρηγορότερα από ένα άλλο. Ακόμη και εάν δεν σας έχει τύχει, μπορείτε να δείτε την συγκεκριμένη πλατφόρμα σαν.. παιχνίδι, για να συγκρίνετε το website σας με άλλα!

4. Webpagetest

webpagetest

Χρησιμοποιεί cross-browsing tests, εκτός των αναλύσεων για αργή φόρτωση, προσομοίωση ταχυτήτων (56k, DSL κ.α) αλλά και προσομοίωση χώρας επιλογής!

Εκτός από την ανάλυση της ιστοσελίδας σας, θα μπορείτε να δείτε πώς εμφανίζεται το website σας, με επιλογή μέσα από 100+ εκδόσεις διαφορετικών περιηγητών

Εάν σκέφτεστε σοβαρά για το User Experience του website σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σίγουρα κάποιο από τα παρακάτω και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα με τον προγραμματιστή σας ή τον engineer του hosting provider σας.

Summary
Αργή φόρτωση ιστοσελίδας
Article Name
Αργή φόρτωση ιστοσελίδας
Description
Ένα από τα βασικότερα προβλήματα σε μια ιστοσελίδα WordPress είναι ο χρόνος της συνολικής φόρτωσης της. Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με την αργή φόρτωση ιστοσελίδας WordPress.
Author
Publisher Name
8web
Publisher Logo