Ητεχνική Agile δεν είναι μια συγκεκριμένη διαδικασία, ή δράση. Agile είναι ο όρος του ευλύγιστου και ταχυκίνητου.

Είναι η ικανότητα να προσφέρεις άμεσες και scalable λύσεις. Είναι μια νοοτροπία, μια στάση με την οποία ένα έργο έχει αναληφθεί.

Σημαίνει «breakdown» ενός έργου, αφαιρώντας χρόνο ο οποίος δεν χρειάζεται, εκτελώντας συχνούς ελέγχους λογικής, και διασφαλίζει ότι δεν θα δαπανηθεί υπερβολικός χρόνος σε πράγματα που δεν προσθέτουν αξία στο έργο.

Έχει να κάνει με το να περάσετε ποιοτικά τον χρόνο σε ενέργειες που προσθέτουν αξία σε ένα project και να το βελτιώσετε, αφαιρώντας χρόνο και ενέργεια από τα μέρη της διαδικασίας που προκαλούν πονοκεφάλους. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα σας, θα επιτύχει τους ίδιους στόχους και επιτεύγματα, αλλά στο μισό ή και λιγότερο χρόνο.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω πώς η μέθοδος διαχείρισης agile ενός έργου μπορεί να εφαρμοστεί για την ανάπτυξη ιστοσελίδων.

Παραδοσιακή Διαδικασία Ανάπτυξης Ιστοσελίδων (τυπική διαδικασία ανάπτυξης ιστοσελίδων γύρω στο 2000-2007).
Λίγο μετά το 2000, αρκετά agencies δούλευαν σκληρά για το πώς να σχεδιάσουμε ιστοσελίδες αποτελεσματικά. Ξεκίνησαν με τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση, το βίντεο και ραδιόφωνο, και τους τροποποίησαν για εφαρμογή στο διαδίκτυο.
Αποδεχθήκαμε λύσεις όπως πρωτότυπα σε χαρτί, wireframes, personas χρηστών και χρήση των σχεδιασμού βάση περίπτωσης-χρήστη, καθώς και την πληροφορίες αρχιτεκτονικής, σχεδιασμού με χάρτες ιστότοπου και διαγράμματα ροής.

Το σημείο καμπής
Αποδεχτήκαμε πρόσφατα ένα project από ιστοσελίδα σχολικής επιμόρφωσης οπου μας ζητήθηκε ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας τους.
Όταν πήγαμε να σχεδιάσουμε την πρόταση μας, βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να καταλήξουμε στο πως θα πρέπει να προσεγγίσουμε το έργο, χωρίς να έχουμε καταλάβει τον λόγο.

Μετά από λίγο, συνειδητοποιήσαμε το γιατί. Οι απαιτήσεις ανάπτυξης είχαν λογική έτους 2005.
Wireframes, χάρτες του τόπου, σενάρια χρήσης – υπόθεση και ομάδες εστίασης – η παραδοσιακή διαδικασία ανάπτυξης ιστοσελίδων – η οποία μας έχει εξυπηρετήσει για σχεδόν 10 χρόνια, και έχουμε αναπτύξει αποτελεσματικές ιστοσελίδες με τη χρήση της, αλλά σε ένα υψηλό ρυθμό βημάτων της βιομηχανίας, όπως η δική μας, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα είναι πολύ σημαντική.
Τώρα βλέπουμε ότι αυτά, ήταν τα εργαλεία της «άγριας δύσης». Εξακολουθούν να έχουν τη θέση τους στο κόσμο του web2.0, αλλά έχει μειωθεί η χρήση τους.

Τι έχει αλλάξει ;
Υπήρξαν τρεις σημαντικές αλλαγές κατά τα τελευταία 5 χρόνια που έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο που σχεδιάζουμε ιστοσελίδες.
Πρώτον, ο καθένας χρησιμοποιεί το Internet. Και όταν λέμε ο καθένας, εννοούμε όλοι! Πριν δέκα χρόνια, περισσότεροι από τους διευθύνοντες σύμβουλους, είχαν γραμματείς που εκτύπωναν emails στα οποία πρέπει να απαντήσουν. Τώρα, κάθε CEO έχει ένα Blackberry ή iPhone.
Δεύτερον, έχουμε αποκτήσει μια καλύτερη κατανόηση του πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες. Πριν από πέντε χρόνια, είχαμε καλύτερες εκτιμήσεις για το ξεκίνημα, τώρα έχουμε τις βέλτιστες πρακτικές. Για παράδειγμα, κάθε χρήστης που πηγαίνει σε μια ιστοσελίδα κολεγίου, ξέρει να ψάξει για τον σύνδεσμο που λέει » Είσοδος χρήστη «, και επίσης κάθε κολέγιο ξέρει το ότι είναι σημαντικό να έχει ένα link που ονομάζεται » Είσοδος χρήστη «. Είναι δύσκολο να τα φανταστεί κανείς, αλλά αυτά ήταν πραγματικα μεγάλα ερωτήματα πριν από 10 χρόνια στις συζητήσεις και δοκιμές του usability.
Τρίτον, και ίσως πιο σημαντικό, είναι η μεγάλη πρόοδος σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ( CMS ) τεχνολογίες, τα τελευταία 5 χρόνια. Κάθε ταλαντούχος σύμβουλος χρηστικότητας ( ένα επάγγελμα που επίσης δεν υπήρχε πριν από 10 χρόνια ) μπορεί να λειτουργήσει με έναν προγραμματιστή κώδικα για να προσαρμόσουν μαζί οτιδήποτε σε κώδικα CMS, έτσι ώστε ακόμη και οι γηραιότεροι, μη σχετικοί με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου, να μπορούν να επεξεργαστούν μια ιστοσελίδα.

Τώρα, είμαστε σε ένα σημείο όπου το 80 % της δουλειάς εκείνων των εποχών για το έργου ανάπτυξης ιστοσελίδας, είναι περιττή.
Ήρθε η ώρα να βάλετε στην άκρη αυτές τις διαδικασίες και να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο.

Το Agile Web Development Process ειναι μια σύγχρονη ( ευέλικτη ) διαδικασία ανάπτυξης ιστοσελίδων.
Στη διαδικασία του Agile Web Development, οι συντάκτες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο και την πλοήγηση σε μία ημέρα. Η πλοήγηση κυλά εύκολα, και περνά μπροστά από τους χρήστες πιο γρήγορα. Μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε αρκετές μικρές διορθώσεις σε αυτή τη πορεία, αντί να πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες για να κάνουμε σημαντικές προσαρμογές.

Ευέλικτες διαδικασίες για ένα ευέλικτο Web
Πάρτε την ομάδα σας μακριά από τις απαντήσεις σε e-mail και το τηλέφωνο. Σταματήστε τα ατελείωτα meetings, και το να βάζετε στους στόχους, τα ίδια θέματα κάθε εβδομάδα.
Μαζέψτε τους όλους σε ένα γραφείο και κλειδώστε τους( μεταφορικά). Φέρτε υπεύθυνα άτομα για τις λήψεις των αποφάσεων, άτομα σχετικά με το περιεχόμενο ιστών, καθώς και ειδικούς IT, και δημιουργήστε μια απλή συνταγή για την επιτυχία του κάθε project.
Καθώς κάθε μέρος του Agile Web Development τρέχει πιο ομαλά με την ταχείες επαναλήψεις, υπάρχει και μείωση του χρόνου που δαπανάται σε προγραμματισμό, ανακεφαλαίωση, feedback giving, εναλλαγές διάθεσης, αναδιοργανώσεις του προσωπικού, κατάρτιση, κλπ. – που σας δίνει πραγματικά μεγαλύτερη εξοικονόμηση στον χρόνο σας. Αντί η ομάδα σας να συμμετέχει σε 4 meetings σε διάστημα 5 μηνών, πρέπει να συμμετέχει σε 3 ώρες συνολικά σε διάστημα 3 ημερών.

Με την μέθοδο Agile Web Development, η ομάδα σας θα εμβαθύνει και θα καταφέρει την κατασκευή της ιστοσελίδας μέσα σε δύο εβδομάδες από την έναρξη του έργου, και θα πρέπει να πάρει πραγματικό feedback από τους πραγματικούς χρήστες της ιστοσελίδας, μέσα σε ένα μήνα.

Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν θέλετε να κάνετε αυτές τις αλλαγές (μαζί με την εκπαίδευση τους), ζητώντας από τον εαυτό σας, απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα, τα οποία είναι τα εξής:

    • Μήπως αυτή η αλλαγή θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας;
    • Μήπως αυτή η περιγραφή της θεωρία συμπίπτει με την νοοτροπία τις εταιρίας μας;
    • Είναι αυτή η λύση καλύτερη από την υπάρχουσα;
    • Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αν πούμε ότι ξεκινάμε πειραματικά για μια εβδομάδα;
    • Μόλις ολοκληρωθεί η εβδομάδα, με ποια κριτήρια θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα συνεχίσουμε η θα γυρίσουμε ξανά στην παλιά μέθοδο;

Ζούμε μια πολύ συναρπαστική δεκαετία για την τεχνολογία, και αυτή η νέα μέθοδος της ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι ένα εργαλείο που αποφεύγει την άσκοπη απώλεια χρόνο, που όλοι έχουμε ανάγκη.

Summary
Τί είναι το Agile Web Development;
Article Name
Τί είναι το Agile Web Development;
Description
Η τεχνική Agile δεν είναι μια συγκεκριμένη διαδικασία, ή δράση. Agile είναι ο όρος του ευλύγιστου και ταχυκίνητου.
Author
Publisher Name
8web
Publisher Logo